Footer menu

Vi som arrangerar VM

Inför SWEAs världsmöte här i Perth, Western Australia, har vi haft en VM-kommitté som planerat och organiserat allt i samarbete med SWEA Perths styrelse och SWEA International. Här följer en kort presentation av medlemmarna i VM-kommittén:

Ann-Marie Gustafson
Ann-Marie Gustafson
Jag är född och uppvuxen i Grums i Värmland och är numera pensionär. Under mina verksamma år arbetade jag som ekonom och internrevisor på olika oljebolag.

Jag har bott i Perth i 20 år och vi flyttade hit efter 2 år i Singapore. Min man arbetade inom oljebranchen och vi har flyttar runt hela vårt liv. När vi kom till Perth visste vi att HÄR ville vi stanna. Vilken plats! Milt klimat, god kvalitet på fisk, kött, alltid färsk frukt och grönsaker, gott vin, underbara stränder, kristallklart vatten och vänliga, trevliga och humoristiska människor.
Vi hoppas kunna dela med oss av denna fina plats i oktober!

Elisabeth Goddard

Elisabeth Goddard
Jag kommer från Stockholm och har haft många olika administrativa roller inom diverse brancher. För närvarande arbetar jag deltid som receptionist på JLL, ett globalt fastighets och investeringsbolag.

1991 träffade jag min australiska man på en pub i Stockholm och två år senare gick flyttlasset till Perth, min mans hemstad. 2004 var ett toppenår, då blev Perth en avdelning inom SWEA. Denna härliga grupp blev en riktig injektion i mitt liv och jag har under dessa år träffat så många underbara kvinnor, lärt mig mycket och framför allt fått så mycket glädje och många skratt. Det är skönt att träffa likasinnande när man bor så långt bort från familj och vänner. Vi ”klickar” på en gång, och det kommer vi att göra med er som kommer för att besöka oss i oktober! Det ska bli så roligt!

Catarina Hansson

Catarina Hansson
Jag heter Catarina Hansson, fyllde nyligen 53 år och har bott i Perth i snart 10 år, och vi som bara skulle ha en timeout på ett par år i Perth. Denna underbara stad är världens bäst bevarade hemlighet med sina milslånga, rena stränder, klimat och spännande natur.

Jag är född och uppvuxen i Landvetter utanför Göteborg, men känner att jag har mina rötter i norra Bohuslän och södra Dalsland där mina föräldrar ursprungligen är från. Innan vi flyttade down under bodde vi i Tyresö, utanför Stockholm där jag också arbetade inom HR.

SWEA Internationals Världsmöte i Perth 19-22 oktober närmar sig med stormsteg och vi i kommitéen känner att temperaturen stiger för varje SWEA som anmäler sig.

Varmt välkomna till Perth!

Charlotta Byrne
Charlotta Byrne
Jag växte upp i Bromma, Stocholm, och när jag var 19 år och båtluffade i Grekland träffade jag min australiske man som var på sin jorden-runt resa. Efter att ha rest runt ett tag bosatte vi oss i London i 10 år. När vi sen ville starta familj kändes Perth (min mans hemstad) ett väldigt lockande alternativ till storstaden London. Vi har bott här i 15 år, har två flickor (10 och 12 år) och stortrivs, även om det ibland känns lite långt bort från familj och vänner i Sverige.

Perth är en härlig stad med vacker natur och skönt klimat, solen skiner ofta från en knallblå himmel. Livet är väldigt lättsamt och folket är multikulturellt och öppna för nya bekantskaper. Jag hoppas att så många som möjligt av er kan komma och besöka oss här i Perth, en av världens mest isolerade städer.

Sofia Martin
Sofia Martin
Jag är född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm och var 23 år gammal när jag åkte på en utbytestermin i Australien som del av min lärarutbildning. Det är nu drygt tio år sedan och jag har bott här sedan dess. Australien är ett sådant fantastiskt stort och mångfacetterat land, i många delar vackert och spännande.

Perth var en stad som varken jag eller min man besökt när jobb förde oss hit 2008 och ursprungligen visste vi inte hur länge vi skulle bli kvar, men vi har inte funnit anledning att flytta härifrån. Vi byggde hus, skaffade barn och trivs bra så bra i vår bit av världen. Jag älskar cafélivet i Fremantle, där vi bor, det medelhavslika klimatet och de härliga stränderna som vi njuter av här.

Annika Taylor Bullen
Annika Taylor Bullen
Jag är född i Ghana men uppvuxen i Stockholm. Jag lämnade Sverige för 12 år sedan för ett jobb som Business Controller på ett telekombolag i Sri Lanka. Under denna tiden träffade jag min man från Perth och för tre år sedan gick flyttlasset till Perth.

När jag kom till Perth första gången var jag förbluffad över den vackra klarblåa färgen på himlen, de långa vida ständerna, Kings Park och människorna som jag uppfattade dem, var i ett ”holiday-mood”. Detta i en storstad. Jag är fortsatt förbluffad. Det är underbart att året om kunna paddla på Swan River längsmed klipporna och ofta i sällskap av lekande delfiner.

Lisa Jahrsten
Lisa Jahrsten
Hej, jag heter Lisa Jahrsten och har bott i Perth sedan 1995, då jag flyttade hit för kärleken som jag hade hittat på en vandringsled i Nepal.  Ett par år efter jag flyttade hit tog vi 6 månader ledigt och körde runt Australien. Vi spenderade den mesta tiden norrut där vi tycker det är som vackrast och mest spännande.  För min del är det vildmarken och det vidsträckta landskapet som är det bästa med Australien.

Jag blir alltid lite tårögd när jag flyger in till min hemstad Göteborg oberoende om det är från öst eller väst – skog och sjöar eller kust och klippor, vårt vackra hemland. Men efter dryga 20 år så får jag numera samma pirr i magen när jag flyger in mot Perth längs kusten norrut. Fantastisk klarblå himmel och hav, underbara vita stränder och det vidsträckt röda landskapet!

Carrie Söderberg
 Carrie Söderberg
Perth är staden jag alltid återvänt till. Efter 10 år i Sydney gick äntligen flyttlasset till västra Australien. Vi är helnöjda! Fantastisk stad, flest soltimmar i hela landet och gott om plats att andas. Att hitta SWEA Perth och alla trevliga sweor har varit en bonus. Som journalist och kommunikatör finns det alltid spännande berättelser här i väst.

Det bästa med Perth är att det är så lätt tag ta ta sig runt, att det alltid går att hitta gott kaffe och så förstås närheten till naturen, både stränder och vandringsleder. Sedan älskar jag fågellivet, särskilt att se luriga Magpies eller storslagna Carnabys Black Cockatoos.