Footer menu

För dig som vill se mer av Australien

För er som vill se mer av det vidsträckta Australien kan vi rekommendera resebyrån helloworld Melville.

De kan ge råd och förslag angående resmål i övriga Australien och anordna individuella resor för er som vill se mer, utöver Western Australia. De kan även tipsa om och boka utflykter för medföljande under VM-dagarna.

Några förslag på resmål:

Sydney Opera House, foto: helloworld Melville

Sydney Opera House
Foto: helloworld Melville

Sydney

Vår största och kanske mest berömda stad med dess operahus och ”Harbour Bridge” är ett måste för ett par dagars vistelse. Puccinis vackra operaklassiker Madame Butterfly sätts upp på operahuset den 24 oktober till 4 november 2017 och är väl värd ett besök. Närliggande vinregionen Hunter Valley är ett av många utflyktsmål vi rekomenderar med utgångspunkt från Sydney.

Sydney Harbour Bridge, foto: helloworld Melville

Sydney Harbour Bridge
Foto: helloworld Melville

Melbourne

Australiens andra största stad har en riktigt kosmopolisk stadskärna och är, tack vare sitt välutbyggda spårvagnsnätverk, lätt att ta sig runt i på egen hand. En dag eller två längs den spektakulärt vackra sydkusten med naturliga stenformationer i havet längs den populära ”Great Ocean Road” rekomenderas som utflyktsmål utifrån Melbourne.

 

Queenslands Daintree skog, foto: helloworld Melville

Queenslands Daintree skog
Foto: helloworld Melville

Queensland / Great Barrier Reef

Stora barriärrevet är ett av UNESCOs världsarv och är en naturupplevelse utan like som ligger utanför delstaten Queenslands kust. En resa hit kan med fördel arrangeras i samband med ett besök i regnskogarna i Queenslands tropiska Daintreeområde, en fantastisk möjlighet att se dessa vackra naturmiljöer på en och samma resa.

Great Barrier Reef, foto: helloworld Melville

Great Barrier Reef
Foto: helloworld Melville

Uluru, foto: helloworld Melville

Uluru
Foto: helloworld Melville

Uluru

En otrolig, naturligt formad monolit reser sig i den röda öknen i centrala Australien. Uluru är en ikon och symbol för landet och ett mycket uppskattat resmål. Hit finns det möjlighet att både flyga och åka tåg.

Att åka tåg ger dig möjlighet att uppleva avstånden i Australien och se vyerna, en stor upplevelse. Indian Pacific (öst-väst över Australien – 3 dagar) och Ghan (norr-söder – 3 dagar) går att boka via resebyrån.

Om någat av dessa eller andra resmål inom Australien lockar, kontakta helloworld Melville. Lee Moore (resebyråns ägare), Margaret Rodriguez, Elin Routly and Teena Hall heter de som arbetar med att hitta och boka det du söker.

Bästa kontaktnummer är: +61 8 9339 5474 och e-postadressen: melville(Replace this parenthesis with the @ sign)helloworld.com.au

Tågresa - centrala Australien, foto: helloworld Melville

Tågresa – centrala Australien
Foto: helloworld Melville