Footer menu

Om Perth

Den australiska delstaten Western Australia har varit bebodd av olika aborginska folk sedan en mycket lång tid.

Nyoongarfolket har levt i området där staden Perth nu ligger i nära 40 000 år, de äldsta arkeologiska fyndigheterna funna nära Swan River är daterade att vara 38 000 år gamla. På våra dagsutflykter såväl som på efterresan kommer det att erbjudas möjligheter att lära sig mer om aborginsk kultur och historia i området, bl.a. genom besök till konstgalleri och en traditionell ”Welcome to country”-ceremoni.

Staden Perth grundades under tidigt 1800-tal då kapten James Stirling av engelska flottan ankom till kusten och ansåg att området skulle lämpa sig som koloni, då dess naturliga miljö var ”så vackert som något miljö jag någonsin sett”.

1829 beslutade den engelska regeringen att anlägga den första fria (icke brottsdömda) australiska kolonin i området. Redan i juni samma år ankom de första bosättarna till Swan River-området, döpt efter de svarta svanarna som lever där. Kolonin etablerades på två platser, Fremantle där floden möter havet, och högre upp längs floden där Perths stadskärna så småningom växte fram och vi kommer att ha våra möten och de båda hotellen ligger.

Det finns mycket att göra i Perth, när vi har planerat utflykterna har vi plockat ut guldkornen av aktiviteter som finns i och runtomkring staden och erbjuder allt från djurinteraktion till vinprovning, guidade turer och golf. Våra SWEA-arrangerade utflykter kan ni läsa mer om under utflykter. Perth är enkelt och säkert att röra sig i på egen hand och det finns gratisbussar som man kan ta runt innerstan och upp till Kings Park som erbjuder vackra vyer och vårens blomsterprakt under oktober.

Medeltemperaturen är i Perth i mitten av oktober +23C på dagen och +11,5C på natten. Statistiskt sett så har Perth 5 regndagar en normal oktober månad.

Vi kommer att erbjuda en efterresa till Margaret River Region med avresa söndagen 22 oktober, läs mer under efterresan.

Om ni har frågor, tveka inte att kontakta oss.

Perth city, foto: Catarina Hansson

Perth city
Foto: Catarina Hansson

Svarta svanar, foto: Tourism Western Australia

Svarta svanar
Foto: Tourism Western Australia

Elizabeth Quay, Perth city, foto: Susan Sexton

Elizabeth Quay, Perth city
Foto: Susan Sexton