Footer menu

Utflykt till Fremantle, havet och Kings Park

Två alternativ för denna heldagsutfllykt: torsdag 19 oktober eller söndag 22 oktober

OBS (16/9): Utflykten till Fremantle på söndag är slutsåld

Efter att ha plockat upp deltagarna vid hotellet i city (kl. 08.30 på torsdag och kl. 09.00 på söndag) går bussresan mot hamnstaden Fremantle vid inloppet till Swan river, en resa på ca. 30 minuter. Trots närheten till Perths stadskärna känns Fremantle som en helt annan stad, utan skyskrapor och med en unik karaktär.

Fremantle är ett populärt resmål för australier såväl som för långväga turister och utsågs nyligen av Lonely Planet som ett av världens top tio destinationer som ”Best in Travel 2016”. Hit kommer människor för den avslappnade atmosfären, musikscenen, hipsterbarerna, mikrobryggerierna och för att uppleva historiska byggnader som det gamla fängelset som uppfördes här i mitten av 1800-talet.

Fängelset ”Fremantle Prison” är också den första plats som SWEAs dagsutflykt besöker. Efter en guidad entimmesvisning av fängelset får deltagarna tid till att själva se sig omkring i Fremantle, shoppa, fika eller t.ex. besöka det aborginska konstgalleriet Japingka Gallery.

När det är dags för turen att lämna Fremantle styr bussen kosan mot en av Perths populäraste stränder – Cottesloe. Resan går längs vattnet i ca 20 minuter, sedan äter vi lunch vid Indiska oceanen.

Bussen reser tillbaka mot stan med ett sista stopp på vägen, nämligen den vårblommande Kings Park. En representant från det aborginska Noongar-folket som har levt i området i många tusen år delar med sig av sina erfarenheter och kulturella traditioner i en presentation i parken med utsikt över city. Innan vi lämnar Kings Park finns tid att fotografera vyn och besöka souvenirshoppen.

Kl. 17.00 förväntas vi återvända till hotellet.

Pris: AU$125/pers, inkl. busstransport, inträdesavgift, guidning, lunch med kaffe och kaka

Titta gärna in på någon av dessa externa hemsidor om du vill veta mer:

Cottesloe Beach, foto: Tourism Western Australia

Cottesloe Beach
Foto: Tourism Western Australia

Utsikt från Kings Park, Foto: Daniel Paletz via Tourism Western Australia

Utsikt från Kings Park
Foto: Daniel Paletz via Tourism Western Australia


Fremantle Markets, foto: Tourism Western Australia

Fremantle Markets
Foto: Tourism Western Australia