Footer menu

Om utflykterna under VM 2017

Med avfärd från Hotell Pan Pacific arrangeras följande utflykter.

OBS! Alla region- och avdelningsordförande deltar i lördagens världsmöte och kan därför inte anmäla sig till annan aktivitet den dagen. Detsamma gäller förmöte och regionmöte på fredagen.

Vid oförutsedda händelser som påverkar utflyktsprogrammet kommer vi att försöka att erbjuda likvärdiga aktiviteter.

Fremantle, havet och Kings Park — heldag (torsdag och söndag)

En heldagsutflykt som erbjuder en härlig blandning av historia, naturupplevelser och en unik presentationav en invånare från den aboriginska gruppen Noongar. Vi börjar dagen med en 30 minuters bussresa till den historiskt viktiga hamnstaden Fremantle och en guidad visning av fängelset som har en mycket fascinerande historia. I Fremantle har vi tid till fika, shopping eller besök på galleriet Japingka Gallery som specialisera sig på aboriginsk konst. Därefter åker vi en kortare sträcka längs havet där lunchen intas med utsikt över Indiska oceanen. Utflykten avslutas med ett besök i Kings Park med en presentation av en aborginsk kvinna som berättar om urgamla traditioner. Vi hinner med ett besök på galleriet och souvenir affären Aspects of Kings Park som visar och säljer lokalt designade och tillverkade hantverk.

 • Två alternativ:
  • Torsdag, 19 oktober, kl. 08.30 – 17.00
  • Söndag, 22 oktober, kl. 09.00 – 17.00
 • Pris: AU$125/pers

Caversham Wildlife Park och lunch på Sandalford vingård — heldag (torsdag och lördag)

Denna heldagstur är ett måste för de som aldrig tidigare besökt Australien och sett dess unika djurliv på nära håll. Vi besöker djurparken Caversham Wildlife Park och får där klappa kängurur och koalor, se dingoer, emuer, ormar, ödlor och alla tänkbara och otänkbara australiensiska djur. Efter besöket på djurparken går turen vidare till en av regionens mest ansedda vingårdar, Sandalford, för vinprovning och lunch. Vi avslutar dagen med en kort promenad till Linton & Kay Galleries som ligger på bekvämt gångavstånd från vingården.

 • Två alternativ:
  • Torsdag, 19 oktober, ca. kl. 08.30 – 17.00
  • Lördag, 21 oktober, ca. kl. 09.00 – 17.00
 • Pris: AU$125/pers

Rottnest Island — heldag (fredag)

Rottnest Island är den lilla ö som syns i horisonten från Perths stränder som erbjuder en unik miljö älskad av många långt från stadens brus. Turkosblått vatten, vita stränder och så de söta små pungdjur som bara lever här – quokkas – är några av anledningarna att denna ö är en så populär destination. Rottnest har också ett mörkare sida med ett förflutet som fängelse för aborginer under närmare 100 år, mycket av öns historia får vi höra om under denna spännade dag.

Utflykten börjar inne i city, vi åker färja längs härliga Swan river och har möjlighet att se många av Perths vackrast belägna hus på vägen ner till Fremantles hamn. Därifrån fortsätter färjan direkt ut till Rottnest där vi börjar med en guidad Ecobusstur runt ön med flera stop på vägen. Den enda trafiken på Rottnest är dessa bussar och folk som cyklar runt, verkligen ett paradis och vilka fotomöjligheter!

Väl tillbaka i samhället äter vi lunch på Rottnest hotell i härlig milj֊ö med fantastisk utsikt. Innan vi tar båten tillbaka kommer det att finnas tid till bad, en promenad, lite shopping eller att sitta kvar och njuta av ett glas vin och känna lugnet.

 • Fredag, 20 oktober, ca. kl. 08.00 – 17.45
 • Pris: AU$145/pers

Golf på Araluens golfklubb — heldag (fredag)

Dagen börjar tidigt, redan 07:30 stiger vi ombord på vår förbokade buss och åker sydost ca 45 minuter till vår destination för dagen. Vi har bokat en 18 håls golfrunda på Araluen Golf Resort som är en fantastiskt vackert belägen golfbana med panoramautsikt över Midgegooroo national park och kusten. Med golfklubbor och buggys är vi beredda för tee-off. Efter ca 4 timmars spel, är vi väl värda att inta vår buffelunch på klubbhuset med vy över sjö och dalgång

 • Fredag, 20 oktober, ca. kl. 07.30 – 16.00
 • Pris: AU$170/pers

Utflykt med buss & båt till Penguin Island — heldag (lördag)

Vi blir upphämtade med buss vid hotellet och åker söderut i ca 45 minuter till vackra Shoalwater Bay. Där väntar en specialchartrad båt som tar oss ut på den turkosblå bukten kantad av den underbara sandstrand vi har längs hela vår vackra kust. Till att börja med att letar vi efter definer, många lever hela sitt liv i detta område och förhoppningsvis simmar de runt vår båt och visar upp sina konster. Vi åker sedan förbi Seal Island där en stor grupp sjölejon brukar ligga och vila sig. Slutligen avslutar vi med ett besök på Penguin Island där en guide berättar om världens minsta pingvinart som lever här. Vi har med oss en lunchpicknick och hinner för dom som vill även med ett dopp i det blå.

 • Lördag, 21 oktober, ca. kl. 09.00 – 17.00
 • Pris: AU$140

Tvåtimmarsutflykter

Stadsvandring — tvåtimmars (fredag)

Perth stad erbjuder guidade turer och vi kommer att delta i en av dessa. Deras guider är mycket erfarna, kunniga och entusiastiska. De visar oss en spännande sida av Perth med många intressanta anekdoter. Turen startar från Forrest Chase mitt i stan, en kort promenad ifrån vårt hotell, också beläget i närheten av Perths konstmuseum och dessutom mitt i Perth city där man kan passa på att shoppa om man så önskar.

 • Två alternativ:
  • Fredag, 20 oktober, ca. kl. 10.00 – 12.00
  • Fredag, 20 oktober, ca. kl. 13.00 – 15.00
 • Pris: Ingen kostnad

Perth Mint med eftermiddagsfika — tvåtimmars (fredag)

Guld är viktig för Western Australia, efter olja, gas och järnmalm är guld den fjärde största råvaran som utvinns här. På Perth Mint har man hanterat guld och tillverkat mynt sedan den australiska guldrushen i slutet av 1800-talet. Museet ligger i city, en kort promenad från hotellen. Vi får en guidad visning och serveras efteråt traditionellt engelskt ”afternon tea” med scones och sylt. Det kommer också att finnas tid att titta i museumshoppen där mycket guld och juveler finns för den souvenirsugna, bland annat guldklimpar.

 • Fredag, 20 oktober, ca. kl. 14.00 – 16.00
 • Pris: AU$23/pers
Fremantle, foto: Paul Smyth

Fremantle
Foto: Paul Smyth

Koala at Caversham Wildlife Park , foto: Tourism Western Australia

Koala at Caversham Wildlife Park
Foto: Tourism Western Australia

En strand på Rottnest Island Foto: Sofia Martin

En strand på Rottnest Island
Foto: Sofia Martin

Golfbana; Foto: Araluen Golf Resort

Golfbana
Foto: Araluen Golf Resort (used with permission)

Pingvin på Penguin Island, foto: Catarina Hansson

Pingvin på Penguin Island
Foto: Catarina Hansson