Footer menu

Flyg

Här är några personliga rekommendationer angående flygning till Perth från oss här i SWEA Perth.

Det är långt till Perth från både Europa och USA och det kan vara viktigt att titta på flygvägen, typ av flygplan, mellanlandningar och flygbolagets servicerykte och inte bara på priset. Enligt vår åsikt är Qantas Airways, Emirates och Singapore Airlines de bästa bolagen, som flyger till Perth, men Finnair, Thai Airways och Cathay Pacific har också mycket bra service.

För er som kommer från Europa är den “kortaste” vägen vi Dubai, Abu Dhabi eller Doha med Emirate, Ethihad eller Qatar Airways.

För er som kommer från östra Amerika kan flyga med Emirates ifrån Houston direkt till Dubai och sedan Perth. Det är två långa etapper och ibland kan det vara bättre att bryta upp resan och flyga kortare sträckor. Qantas flyger ifrån New York via Los Angeles och Sydney till Perth. Fördelen med att resa denna vägen är att man kan göra ett uppehåll i Sydney, som verkligen är värt ett par dagar.

Från västra Amerika finns det många möjligheter, men den bästa förbindelsen är via Sydney eller Melbourne.

Flyget ifrån USA korsar datumlinjen, så på resan till Perth förlorar man 1 dag, men det får man igen på återresan, då ankomster är på samma dag som avresan.