Footer menu

Efterresa till Margaret River regionen

Efterresan till Margaret River regionen, söndag 22 oktober – onsdag 25 oktober

Eagle Bay, foto: Luke Austin Photography

Eagle Bay
Foto: Luke Austin Photography

Natursköna sydvästkusten och rundresa i vinregionen Margaret River

11 april: Vi har lyckats få ytterligare 10 dubbelrum. Boka så snart du kan!

4 dagar, 3 nätter — begränsat antal deltagare

Dag 1 – söndagen 22 oktober

Vi stiger på bussen i Perth kl. 09.00 med Bunker Bay som mål och åker söderut. Strax innan lunch når vi den vidunderligt vackra bukten Eagle Bay och vår första vingård Wise Winery. Vi njuter av ett glas vin och lunch på terassen med panoramautsikt över havet. Vi checkar sedan in på 5-stjärniga Pullman resort vid Indiska Oceanen i Bunker Bay. Kanske tar du en snabb tupplur, simmar i poolen eller tar en promenad i solnedgången på stranden. På kvällskvisten äter vi middag på hotellet.

Dag 2 – måndagen 23 oktober

Frukost på hotellet med utsikt över rofyllda Bunker Bay. Efter en kort bussresa når vi Old Dunsborough och går en promenad längs de turkosa lagunerna till Meelup Beach, en av Western Australias vackraste stränder. Bussen hämtar oss och tar oss till pittoreska byn Margaret River där det finns möjlighet att ta en kopp kaffe, strosa runt, shoppa och njuta av lokalt producerade varor. Vi bjuds sedan på tapas och ölprovning på lokala bryggeriet Brew House. Resan går därefter vidare genom vackra Karri-skogen Borranup Forest där träden sträcker sig upp till 80 meter mot himlen. Vi stannar till vid utsiktsplatsen Boranup Lookout där du kanske får se en skrattande kookaburra eller färggrann papegoja bland de magnifika träden. Vi återvänder till Bunker Bay och ses igen strax innan solnedgång för en promenad ner till Bunkers Beach House. Där bjuds vi på middag och en unik aboriginsk kulturafton på stranden medan stjärnorna börjar tändas på himlen. Håll utkik efter stjärnbilden Southern Cross!

Dag 3 – tisdagen 24 oktober

Efter frukost på hotellet åker vi med buss till Dunsborough för transfer till havs där vi möter ett charterfartyg och bjuds på valsafari och morgonfika. Det är valsäsong och vi ser förhoppningsvis en av havets största invånare, knölvalen, och har vi tur även dess kalvar. Delfiner, sälar och exotiska sjöfåglar finns det också gott om i det här området. Vi återvänder till Dunsborough där vi stiger på bussen för vidarefärd till välkända vingården Leeuwin Estate. Efter vinprovning och tvårätters gourmetlunch åker vi vidare till Yallingup Gallery där vi tittar på konst från utvalda lokala konstnärer. Vi åker sedan vidare längs den dramatiska kusten till Yallingup där ett av områdets främsta surfingstränder finns. Utsikten är bedövande vacker! Efter att vi återvänt till hotellet tar vi en välbehövlig paus innan vi möter upp vid poolen för en avslappnad barbecue.

Dag 4 – onsdagen 25 oktober

Vi tar en välbehövlig sovmorgon innan sista frukosten på hotellet. Är du uppe tidigt hinner du ta en promenad och insupa utsikten längs den orörda Bunker Bay Beach en sista gång. Efter utcheckning går bussen norrut. Resan går till en av Australiens 100 bästa vingårdar, familjeägda Capel Vale. Där provar vi utsökta viner som fått toppbetyg av ledande vinskribenter. Efteråt blir vi serverade en elegant Pemberton Match Plate på restaurangen. Hemresan går sedan raka spåret till Perth. Vi förväntas vara tillbaka i Perth city ca kl. 17.00.

Pris:

  • AU$1285 – del i dubbelrum
  • AU$1615 – enkelrum (endast ett fåtal)

I priset ingår:

  • Transport i bekväm turbuss med guidning
  • Hotellboende 3 nätter inklusive frukost på Pullman Resort
  • Lunch dag 1, 2, 3 och 4
  • Middag dag 1, 2 och 3
  • Valsafari inklusive båtresa och morgonfika
Delfin, foto: Sofia Martin

Delfin
Foto: Sofia Martin

Karriskog, foto: Sofia Martin

Karriskog
Foto: Sofia Martin

Vinrankor, foto: Sofia Martin

Vinrankor
Foto: Sofia Martin

Meelup Beach Foto: Luke Austin Photography

Meelup Beach
Foto: Luke Austin Photography