Footer menu

Livet efter VM

Text: Carrie Söderberg, AO SWEA Perth

Veckan efter Världmötet 2017. Det var så oerhört tyst. Efter två års stenhårt arbete med konferensen var det över. Inga mejl, inga sms, inga nattliga samtal, kriser och beslut som behövde tas.

Men vi gjorde det. Vi tog emot 200 kvinnor från jordens alla hörn här i Perth. Och vi kände att vi gjorde det rätt bra ändå. Men tankarna fanns där, vad händer nu?

I Australien blev det november och högsommar, sommarlov och industrisemester. Hela landet tog en paus. Så gjorde även SWEA Perth. Visst, det var någon fika, en bokklubbsträff inbokad här och där, en jättetrevlig julfest. Men vi inväntade det nya året. Laddade om. För vi blev insprierade av att möta så många fantastiska Sweor här i Perth. Vilka samtal! Vilka livsöden! Och så mycket ni hade åstadkommit både professionellt och inom SWEA. På bokklubben pratades det om Lisa Lindströms inspirerande föreläsning. Om SWEA Professional. Någon skojade om att vi blivit SWEA-frälsta igen. Tankarna började även gå mot att göra något mer, något större vad gäller donationer.

Så utformades en plan. 2018 ville vi höja ribban för vad SWEA Perth kunde åstadkomma, både professionellt och socialt. Vi ville bjuda in, dela med oss av våra erfarenheter och stötta varandra mera.

I viss mån var planen väldigt enkel — satsa på ett varierat program för Sweor i alla åldrar. Se till att locka nya medlemmar och att de kände sig välkomna. Forstätta utveckla våra undergrupper med nytt matlag och en sportgrupp och jobba med webben och sociala medier.

Men det fanns även nya tankar. Vi ville starta SWEA Professional för att ge våra medlemmar och potentiella nya medlemmar chansen att nätverka, träffa företag och företagare, inspireras och utvecklas. Satsa på en donationskommitte som skulle jobba långsiktigt med Sverigefrämjande projekt inriktade på kultur, sport och utbildning inom ramarna för SWEAs stadgar. Men framförallt var planen att fortsätta ha roligt tillsammans. Umgås, snacka svenska, äta god mat, inspireras och känna att vi har en liten del av Sverige på andra sidan jorden.

Tre månader in och den nya styrelsen och våra medlemmar är fortsatt peppade.

Vi har fått in nya Sweor, skapat ett fantastiskt program, en ny donationsplan och SWEA Professionals första event hålls i april. Det kan bara bli bättre.

Vårt motto för 2018 och framöver — Nu kör vi!

P.S
SWEA Asien – vi ses på RM i Bangkok. Vi blir ett stort gäng som kommer. Kramar från SWEA Perth

Öppet hus och semlor; Foto: Lara van Rooyen

Öppet hus och semlor! Carrie Söderberg, AO Perth och Elisabeth Goddard från Programgruppen hade bakat semlor efter Roy Fares recept. Foto: Lara van Rooyen

 

Semmelkvällen; Foto: Catarina Hansson

Under semmelkvällen: SWEA Perth vice ordförande Lara van Rooyen med Sharon Nivison

 

Ginkvällen; Foto: Gabrielle Goddard

Ginkvällen; från vänster: Therese Maroun, Viveka Borg, Nicky Toso Sundquist och Sandra Lien; Foto: Gabrielle Goddard

Mingel under semmelkvällen; Foto: Catarina Hansson

Mingel under semmelkvällen med stora och små; Foto: Catarina Hansson

SACC kvällen; Foto: Catarina Hansson

SACC kvällen: Swean Catarina Brady (mitten) med konstnären Erika Algeri (till vänster) och företagaren Helen Stubbs (till höger); Foto: Catarina Hansson

Ginkvällen; Foto: Gabrielle Goddard

Provsmakning av svensk gin och grazing table blev en succé; Foto: Gabrielle Goddard

Guidad tur på Art Gallery of Western Australia; Foto: Catarina Hansson

SWEA Perth fick en guidad tur och ett smakprov på Corsini collection, en av världens största privata kollektioner på Art Gallery of Western Australia; Foto: Catarina Hansson