Footer menu

Region VAMEs regionmöte

SWEA VAMEs RM-rapport 2017

Vi planerade och diskuterade, med varandra och med våra SWEA-medlemmar, men till slut packade vi resolut inför den långa resan till SWEA Internationals Världsmöte och VAMEs regionmöte 2017 i Perth, Australien. Så långt bort men plötsligt så verkligt! Vi var tio förväntansfulla avdelningsordföranden och en regionordförande som anlände från Amerikas västkust. Vi saknade en av våra elva avdelningsordföranden men vi andra var glada över att äntligen träffas personligen. VAME fick sju nya AO 2017, och en del hade inte synts på datorskärmen under våra månadsmöten, därför blev det många lyckorop när vi nu sågs för första gången. Gemenskapen var ögonblicklig och vi såg fram emot att dela synpunkter och tankar under två långa mötesdagar.
Under region VAMEs förmöte

Under region VAMEs förmöte

VM2017, region VAMEs styrelse; Foto: Tina O'Malley

VM2017, region VAMEs styrelse; Foto: Tina O’Malley

Förmötet var intensivt som alltid. Nu fick ju alla de frågor var och en samlat på sig under året komma fritt fram. Det var svårt att hålla oss till dagordningen, tiden kändes knapp och det var mycket som varje AO vill prata om. Men vi hade hållpunkter: VAME krympte lite under 2016 så vi diskuterade olika alternativ till hur bättre nå ut till nya medlemmar. Marknadsföring av våra lokala avdelningar ledde till en spännande diskussion om olika sociala medier och intressegrupper. Förenkling var vårt tema 2016 och nu kom det likväl upp igen likaså diskussioner om våra donationer. Vi donerar mycket inom VAME, tack vare våra stora avdelningar i Kalifornien, så nya idéer on donationer till stipendier och institutioner blev en bra grund till nästa års utdelning.

Men, det var ju inte bara jobb! Vi njöt av allt det fantastiska hotellet kunde erbjuda vid frukostar och luncher. Världsmöteskommittén hade gjort en superb planering av hela mötet så under gemensamma middagar kunde vi VAME-Sweor äta gott, njuta av gemenskapen med ett hundratal internationella Sweor och skapa nya vänskapsband. Vi dansade, vi trivdes och efter mötet stannade många på efterresor för att se mer av Australien för vem vet när vi kan återvända?

Efter ett genomlyckat RM för VAME ligger nu arbetslusten och gemenskapen i topp.

TACK SWEA Asien och Perth för en toppenfin tid hos er.

Glada hälsningar

Ia Dübois
Regionordförande VAME

Region VAMEs styrelse under RM2017; Foto: Tina O'Malley

Region VAMEs styrelse under RM2017 (Foto: Tina O’Malley)
Stående fr vänster: Lena Walther, (AO Las Vegas); Linda Ström (AO Seattle); Sofia Kelly, (Vice AO, Santa Barbara); Ia Dübois (RO VAME, Seattle); Britta Armstrong (AO San Diego)
Sittande fr vänster: Carina Norlund (AO, Arizona); Rebecca Keckman (AO, Vancouver BC); Annette Åsberg (AO, Orange County); Birgitta Hilleberg-Durrett (AO, San Francisco); Tina Kreft-Tengblad (AO, Portland), Cornelia Gibrand (AO Los Angeles)