Footer menu

Genvägen till den bästa introduktionen för tilltänkt Avdelningsordförande

Text: Anna Frummerin, SWEA Bangkok

Anna under efterresan till Margaret River

Anna under efterresan till Margaret River

Under min korta tid i Bangkok och ny på jobbet som Executive House Manager, ny inom föreningslivet och SWEA så har jag under det senaste året mer och mer engagerat mig i SWEA. När jag fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att ta över AO rollen från och med januari 2018 och även delta på VM i Perth, blev jag otroligt glad och kände mig redo för nästa spännande utmaning.

Jag hade stora förväntningar på mötet, mitt behov att lära mig mer om SWEA i ett bredare perspektiv hade synnerligen vuxit på kort tid. Jag såg fram emot att lära känna SWEA ännu bättre, att utbyta erfarenheter, få inspiration, få tips och råd från andra, mer erfarna Sweor. Väl på VM möttes jag av ett enormt varmt välkomnande. Jag imponerades av alla de professionella, inspirerande, drivna och starka kvinnor som höll i mötena, de inspirerande föreläsarna och av alla övriga kvinnor som bidrog till det fantastiska mötet. Jag vill tacka Sweorna i Perth som utgjorde de viktigaste byggstenarna för att mötet blev så lyckat, jag fick med mig mycket hem i bagaget till vårt kommande RM i Bangkok 2018.

Alla fyra Bangkok Sweor under efterresan

Alla fyra Bangkok Sweor under efterresan

En föreläsare som jag aldrig kommer att glömma är Lisa Lindström, VD för designbyrån Doberman. Lisa är en bland dem mest inspirerande kvinnor som jag någonsin lyssnat på. Med stort självförtroende redan från unga år och en vilja att förändra världen gav hon oss många lärdomar. Bara för att nämna två som jag tog till mig extra mycket var:

  • Bättre att prova än att inte göra något, du kan alltid ändra dig. Gör inte större planer direkt, erkänn om det blir fel, våga backa och göra om.
  • Utgå från medlemsinsikter – ha tentakler ut mot medlemmarna och deras behov. Kan låta självklart men jag inser att vi kan absolut jobba på att utvecklas och tänka i nya banor.

Det går inte med ord att beskriva värdet och nyttan av att delta på VM. Intensivt och med en enorm energi och glädje som gick som en röd tråd genom hela mötet, blev det lätt och roligt att ta till sig all kunskap kring vår organisation. Underbara nya vänner fick jag på köpet och vi lärde av varandra, knöt upp nystan med problem för att inse att det egentligen bara finns möjligheter.

Jag är mycket tacksam över att jag fick möjligheten att kunna ta del av alla Sweors kunskap och erfarenheter. Att delta på ett VM är ovärderligt och den bästa introduktionen som en tilltänkt AO någonsin kan få.