Footer menu

Fem AOs upplevelser i Perth

Vi skrev till fem avdelningsordförande för att få ta del av deras upplevelser under VM i Perth och vad de fick med sig hem. För några var det första gången de var på ett Världsmöte, andra hade varit på flera.

Här nedan kan ni läsa deras svar.

Birgitta Hilleberg Durrett, AO San Francisco

sanfrancisco-ao-birgitta-hilleberg-durrett3

Birgitta Hilleberg Durrett, AO San Francisco, under kvällen på South of Perth Yacht Club

Min längsta resa någonsin var till SWEAs världsmöte i Perth och trots det ofantliga avstånd till ”Down Under”, samlades nästan 200 Sweor i Perth från 70 avdelningar runt världen så jag kan jag bara konstatera att SWEAs VM 2017 blev en absolut succe!

Vi kände oss varmt välkomna av SWEA Perth som hade anordnat ett fantastiskt välorganiserat världsmöte där produktiva möten (Regionmöte på fredagen och världsmöte på lördagen) blandades med lokala utflykter och måltider där vi alla fick en chans att träffas och utbyta erfarenheter. Som den San Francisco Swea jag är, fick jag en chans att träffa Sweor från VAME som är min region. Jag kan inte uttrycka hur viktigt det är att sätta ansikten på de namn som jag så ofta har sett och vars röst jag hör varje månad på regionmötet. Vill också betona att vår internationella styrelse med Christina Hallmert som ordförande är hur fin som helst och hur viktigt de tycker det är att SWEA har ett professionellt men ändå ett vänligt ansikte utåt. SWEA är ju dock den största ideella Sverige-främjande organisationen i världen!

Efterresan till Margaret River avslutade min vistelse i Australien. SWEA handlar ju väldigt mycket om gemenskap som för många av oss som lämnade Sverige för länge sedan känns särkilt speciell. Barbro Osher som var en av talarna på lördagens världsmöte pratade just om den speciella vänskapen mellan svenska kvinnor. Den finns, det vet jag.

Tackar SWEA Perth för en oförglömlig vistelse. Mottot i Perth, ”No worries”, ett motto jag gillar. Jag känner mig laddad!

Carina Norlund, AO Arizona

Hej alla underbar Sweor!

arizona-ao-carina-norlund

Carina Norlund, Arizona AO, under kvällen på South of Perth Yacht Club

Nu har vi som tillbringade några dagar ”down under” återgått till våra rutiner och med det vill jag säga tack till alla i SWEA Perth som gjorde vårt besök så härligt, intressant och underhållande. Jag känner mig så lyckligt lottad som fick klappa kängurur, lära mig mer om Australiens unika historia och deras aboriginal people.

Det var första gången som jag fick träffa mina SWEA kollegor inom regionen VAME och dessutom lära känna några av er från avdelningar utanför USA. Tänk vad mycket vi kan dela med oss till varandra med våra erfarenheter och unika karriärer och liv. Jag växte som person av att träffa er alla och inspirerades av er energi, ert nytänkande och era erfarenheter inom SWEA och kom tillbaka till SWEA Arizona med nya idéer, ny energi och massor av inspiration.

Vad jag också kom tillbaka med var känslan av att vi har liknande problem inom våra avdelningar; hur vi får våra medlemmar att vara mer aktiva så att inte styrelsen blir så tungt belastad och hur vi når ut och engagerar yngre medlemmar mer (SWEA Professionals tror jag är en väldigt viktig del av den nya riktningen inom SWEA). Jag fick också intrycket av att vi kan göra mer med marknadsföringen av SWEA och hitta unika idéer för att dra in mer kapital för att kunna sprida våran kultur och historia bättre.

Det är lätt att ha idéer men svårare att ha tid och energi att arbeta på dom, speciellt när vi i styrelsen känner oss så överväldigade redan. Jag välkomnar alla ordförande runtom i världen att dela med sig av era nya idéer så att vi tillsammans kan stötta varandra mer. Jag förslår att vi startar en FB sida för bara ordföranden runtom i världen där vi kan dela med oss av våra idéer och erfarenheter inom våra avdelningar och där vi också kan dela med oss av utmaningar som vi kanske har inom våran egen styrelse och kanske kunna få stöd från varandra.

Tack till Ia Dubois, RO VAME, för din inspiration och hårda arbete. Du är så uppskattad av oss alla i VAME.

Med soliga Arizona hälsningar från
Carina Norlund

Hanna Wedin, AO, Austin

Tusen tack för otroligt inspirerande dagar!!

austin-ao-hanna-wedin

Hanna Wedin, AO SWEA Austin, under välkomstminglet

Detta var mitt första deltagande i ett världsmöte och jag är SÅ glad att få ”känna SWEA-själen”. Att så självklart och omedelbart bli del av ett systerskap med nästan 200 kvinnor från när och fjärran var en underbar känsla! Det är den självklara känslan av tillhörighet önskar jag att alla medlemmar får känna redan vid deras första kontakt med vårt chapter Austin! Det är något vi har som punkt på agendan för nästa styrelsemöte 🙂

Övningen med hur vi kan identifiera och lösa problem med Lisa Lindström var även den fantastiskt inspirerande och jag kommer höra med min styrelse om de är nyfikna på att använda the crazy eight för att diskutera just ovan fråga och kanske fler om de blir lika begeistrade som jag av metoden 🙂

Så klart var det mycket mer jag tog med mig men detta är det som kom upp först och jag vill gärna skicka iväg något snabbt då det brinner lite i knutarna.

Stor kram,
Hanna

Mita Zell, AO Lissabon

lissabon-ao-mita-zell2

Mita Zell, AO SWEA Lissabon, under kvällen på South of Perth Yacht Club

Det var många positiva erfarenheter som jag fick med mig från detta VM, mitt femte, i Perth. Svårt att välja ut några få. Listan över vad jag fick med mig hem från VM kan göras lång.

Nr 1 är alltid att det är enormt värdefullt att få träffa sina VEMA-AOs IRL (in real life). Vi hade tagit med oss konkreta exempel på hur vi uppfyller VEMAs positiva manifest. Det var värdefullt att få tillfälle att dela våra olika erfarenheter och fördjupa diskussionerna utifrån allas olika förutsättningar.

Nr 2: Lisa Lindström visade på ett mycket konkret sätt hur vi kan fokusera på vår viktigaste utmaning och hitta en snabb lösning genom sitt ”Prototyp-tänkande Allt på en gång” Man behöver inte stöta och blöta problemlösning hur länge som helst. Mycket nyttigt grupparbete som gav aha-upplevelse!

Nr 3: Barbro Osher, denna paranta och respektingivande dam, höll ett roligt och superbra peptalk till oss Sweor. Hon gjorde mig så stolt över att vara Swea.

Må så gott!
Mita

Sengal Günes, AO Istanbul

istanbul-ao-sengal-gunes

Sengal Günes, AO SWEA Istanbul, under torsdagens mingelkväll

VM i Perth var mäktigt!

Gemenskapskänslan inom SWEA är fantastisk! Namnskyltarna bakom våra stolar gav mig gåshud av stolthet…

Så många underbara svenska kvinnor med olika livshistorier och erfarenheter som lämnar avtryck världen runt! Min största önskan är att få lära känna varje SWEA-medlem — var för sig, en efter en! En stor nyfikenhet väcktes i mig; var har de bott, vad har de jobbat med, vilka erfarenheter har de med sig i bagaget som kan vara av nytta för mig och oss andra? Därför föreslår jag att vi intervjuar en medlemsprofil varje månad och får lyckan att ta del av vederbörandes historia. Den äldre generationen besitter så mycket värdefull information och erfarenhet att tillföra nykomlingar som mig.

Det blev stunder av tårar när Christina berättade om sin första erfarenhet av SWEA. Sedan nämnde Tina om det stödet SWEA innebar under svårare tider. Jag förlorade min mobil och helt plötsligt hade jag flera som hjälptes åt att hitta den utan att jag ens hann lyfta mitt finger.

Vi finns till för att stödja varandra och ska ta hand om varandra på bästa vis! Det kommer att bli min största ledstjärna som AO och det jag kommer att förmedla vidare till mina medlemmar och min efterträdare.

Och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi omges av Sweornas färger för evigt: som den vackra blå fridfrulla himlen över oss, och den strålande energiska solen som lyser på oss — oavsett var vi står på jorden!

Varma kramar från Istanbul till alla ni vackra och rara Sweor världen runt!

Sengal Günes
AO Istanbul