Footer menu

Stränderna

Cottesloe Beach i solnedgång; Foto: Tourism Western Australia

Cottesloe Beach i solnedgång
Foto: Luke Austin Photography via Tourism Western Australia

Den australiska västkusten har långsträckta sandstränder där den turkosblå Indiska oceanen möter vit sand i söder och röd sand i de norra delarna. Perth erbjuder ett stort urval av stränder med klart vatten som behåller badvänliga temperaturer året om.

Längs kusten som sträcker sig från Fremantle ett par mil söder om city och drygt två mil norröver till Trigg finns stadsnära stränder för alla smaker. Där finns stränder som tillåter nakenbad, hundar och kitesurfing, stränder som är relativt folktomma och de som är packade. I anslutning till de flesta ständerna finns duschar och andra bekvämligheter som allmänheten använder gratis.

Tack vare Perths geografiska läge får vi åtnjuta solnedgångar vid stränderna varje kväll, något som Australiens östkust avundas oss.

Cottesloe Beach är en av de populäraste stränderna och anses av många vara ett ”måste” för turister som kommer till Perth. På en av de dagsutflykter som vi erbjuder, besöker vi naturligtvis Cottesloe Beach. Mer information om varje utflykt kommer att läggas upp här så småningom.

Kusten från Scarborough; Foto: Tourism Western Australia

Kusten från Scarborough
Via Tourism Western Australia

Cottesloe Beach strandflagga; Foto: Catarina Hansson

Cottesloe Beach strandflagga
Foto: Catarina Hansson