Footer menu

Rottnest Island

Windsurfare vid Rottnest Island; Foto: Tourism Western Australia

Windsurfare vid Rottnest Island
Foto: Tourism Western Australia

Rottnest Island är, trots sitt lite tråkiga namn, en semesterfirares dröm. Ön har fungerat som tillflyktsort för Perthbor i över 100 år och erbjuder en unik känsla av lugn och harmoni långt från stadens brus. Detta trots att den ligger bara 18 kilometer från hamnstaden Fremantle, cirka 20 minuters resa med färja.

Rottnest har cirka hundra bofasta invånare och tar emot runt en halv miljon besökare varje år. Det är den enda ö som syns i horisonten från vår kust, med en yta på 19 kvadratkilometer (10 km från norra udden till södra) har den mycket att erbjuda besökare. I det turkosblå vattnet finns ett rikt marint liv och det är lätt att se fiskar och koraller precis under ytan om man snorklar eller dyker. Det finns även ett gott djurliv på ön och den anses vara en viktig plats för lokala fåglar och sälkolonier. Det mest populära djuret som bor på Rottnest Island är nog ändå quokkan. Quokkan är ett pungdjur som bara lever i västra Australien och framför allt på Rottnest Island. De är små och lurviga och ska enligt sägnen vara vad som gett ön sitt namn då holländska upptäcktsresande på 1700-talet trodde att djuren var råttor och därför kallade ön ”Råttbo” – Rottnest. Kolla #quokka på instagram eller twitter så får du se dem i massor.

Vi kommer naturligtvis att ordna en dagsutflykt till Rottnest Island under VM-helgen. Mer information om varje utflykt kommer att läggas upp här så småningom.

Badande vid Rottnest Island, foto: Catarina Hansson

Badande vid Rottnest Island
Foto: Catarina Hansson

En strand på Rottnest Island, foto: Sofia Martin

En strand på Rottnest Island
Foto: Sofia Martin

En av Rottnest Islands Quakkas, foto: Sofia Martin

En av Rottnest Islands Quakkas
Foto: Sofia Martin